Warmtepompen2024-05-19T17:41:33+00:00

Duurzaam verwarmen met de toekomst in huis: Warmtepompen

Ontdek de kracht van innovatie en verduurzaam je woning met een efficiënte warmtepomp. Maak de overstap naar een energiezuinige toekomst en geniet van comfort in elk seizoen.

  • Hoge energie-efficiëntie

  • Klimaatneutraal verwarmen

  • Veelzijdigheid

  • Subsidies en besparingen

Een moderne warmtepomp: het hart van elk duurzaam thuis, waar energiebesparing en milieubewustzijn hand in hand gaan.

Wij werken met de volgende merken

Kwaliteit en garantie staan bij ons hoog in het vaandel.

Wat zijn warmtepompen?

Warmtepompen zijn systemen die warmte uit natuurlijke bronnen zoals de lucht of de aarde halen en deze gebruiken om huizen te verwarmen of te koelen.

Door gebruik te maken van een relatief constante temperatuur van deze bronnen, kunnen warmtepompen de energie efficiënt omzetten in verwarming of koeling voor de woning, zelfs onder koude weersomstandigheden.

Bij Hard Verwarmend ben je ervan verzekerd dat we de warmtepomp vinden die perfect past bij jouw huis.

Warmtepompen voordelen

  • Energiezuinigheid:
    Warmtepompen verbruiken minder elektriciteit dan traditionele verwarmingssystemen, wat leidt tot lagere maandelijkse uitgaven.
  • Milieuvriendelijk:
    Ze verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en verminderen de CO2-uitstoot.

  • Lange levensduur:
    Met een gemiddelde levensduur van 15 tot 20 jaar gaan warmtepompen langer mee dan veel conventionele verwarmingssystemen.

  • Flexibele installatiemogelijkheden:
    Ze vereisen minder ruimte en infrastructurele aanpassingen dan sommige andere verwarmingssystemen.

Wij nemen zo snel mogelijk contact op!

Maak kennis met onze installatiepartner

“Dankzij onze best geteste producten en vakkundige specialisten weten we in elke situatie een oplossing te bedenken. Waar andere stoppen gaan wij door!”

Goede informatie, goede producten, goede afspraken, goede planning, goede oplevering. Kwaliteit en juiste mentaliteit om werk aan te pakken straalt van het team van Van de Ruitenbeek Installaties af.

Hanneke Hanenburg

Offerte aanvragen

Ellen Sluijs

Duurzaamheids Adviseur
Type woning
Huidige verwarming *
Mate van isolatie *
Interesse in

Door jouw informatie te versturen ga je akkoord met onze privacy policy.

FAQ over Warmtepompen

Wat is een volledig elektrische warmtepomp?2023-10-24T10:17:40+00:00

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis én voor het warme water in de badkamer en keuken. De warmtepomp haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, en geeft deze warmte af aan je verwarming in huis. De warmtepomp werkt op stroom en bestaat vaak uit een binnen- en buitenunit.

Hij is geschikt voor huizen die voldoende geïsoleerd zijn. De warmtepomp kan het huis dan altijd warm krijgen. Op echt hele koude dagen heeft de warmtepomp een elektrisch element dat de temperatuur tijdelijk kan verhogen.

Heb ik zonnepanelen nodig als ik een warmtepomp wil aanschaffen?2023-10-24T10:16:45+00:00

Nee, je hebt geen zonnepanelen nodig als je een warmtepomp wilt aanschaffen. Ook als je stroom van het elektriciteitsnet afneemt, ga je met een warmtepomp besparen op je energierekening. In onze besparingen houden we dan ook geen rekening met zonnepanelen.

Wel kunnen zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp je extra voordeel opleveren voor het klimaat én je portemonnee. Je gebruikt dan immers ook zelf opgewekte groene stroom voor de warmtepomp en die stroom hoef je niet in te kopen van het net. Hoe groot het financiële voordeel is, hangt onder andere af van de hoeveelheid stroom die je kunt salderen met de salderingsregeling. Dat zit zo: de opbrengst van zonnepalen is het hoogst in de zomer en het laagst in de winter, terwijl de stroomvraag van een warmtepomp in de winter hoger is dan in de zomer. Een warmtepomp verwarmt immers in de winter het huis en heeft in de zomer alleen stroom nodig voor het warme water voor de douche en keuken (in het geval van een volledig elektrische warmtepomp). Met jaarlijks salderen maakt dit verschil in vraag en aanbod niet uit omdat je teruggeleverde zonnestroom in de zomer kunt ‘wegstrepen’ tegen de stroom die je warmtepomp in de wintermaanden verbruikt. Wanneer de salderingsregeling wordt afgebouwd zal je steeds vaker stroom tegen netstroomprijzen gebruiken en wordt het steeds belangrijker om slim gebruik te maken van je zonnestroom. Bijvoorbeeld door de zonnestroom overdag te gebruiken om een voorraadvat voor warm water op te warmen. Maar bedenk: ook zonder het extra voordeel van zonnepanelen is verwarmen met een warmtepomp aantrekkelijker dan verwarmen met een cv-ketel op gas.

Is elk huis geschikt voor een elektrische warmtepomp?2023-10-24T10:16:56+00:00

Een volledig elektrische warmtepomp is vooral geschikt voor woningen met redelijke tot goede isolatie. Heb je nu nog geen of matige isolatie? Dan is een hybride warmtepomp wellicht een betere keuze. 

Wat is een volledig elektrische warmtepomp?2023-10-24T10:17:04+00:00

Een volledig elektrische warmtepomp zorgt voor verwarming van je huis én voor het warme water in de badkamer en keuken. De warmtepomp haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, en geeft deze warmte af aan je verwarming in huis. De warmtepomp werkt op stroom en bestaat vaak uit een binnen- en buitenunit.

Hij is geschikt voor huizen die voldoende geïsoleerd zijn. De warmtepomp kan het huis dan altijd warm krijgen. Op echt hele koude dagen heeft de warmtepomp een elektrisch element dat de temperatuur tijdelijk kan verhogen.

 

Kan ik met een hybride warmtepomp ook koelen?2023-10-24T10:18:14+00:00

Soms kun je ook koelen met een warmtepomp die de lucht als bron gebruikt: de buitenunit werkt dan als een airco. Weet wel dat het veel energie kost en dat je er niet te hard mee kunt koelen. Daarnaast moet ook je verwarming geschikt zijn: er bestaat bij koelen namelijk een risico op condensvorming. Standaard radiatoren zijn hier niet geschikt voor.

Met een volledig elektrische warmtepomp met bodembron is het mogelijk om ‘passief’ te koelen. Als je dit slim doet, kost het weinig energie. Diep in de bodem is het altijd zo’n 12 graden. Het water dat door je verwarming rondgepompt wordt, koelt daardoor af, waardoor ook de temperatuur in huis omlaag gaat. Het heeft nóg een voordeel om op warme dagen te koelen met de bodemwarmtepomp: de bodembron warmt een beetje op, waardoor hij in de winter meer warmte kan afgeven. Ook hier geldt dat je afgiftesysteem geschikt moet zijn.

Waarom is een hybride warmtepomp duurzaam en zuinig?2023-10-24T10:18:19+00:00

Een hybride warmtepomp haalt energie (warmte) uit de buitenlucht of ventilatielucht. De pomp verbruikt stroom maar kan door de ‘gratis’ warmte uit de lucht meer warmte leveren dan de stroom die hij verbruikt: van 1 kWh stroom maakt hij 3,5 tot 5 kWh warmte. Daardoor ga je besparen op je energieverbruik. Omdat je ook minder aardgas gaat verbruiken, gaat je CO2-uitstoot voor verwarming en warm water gemiddeld met 30 procent omlaag. En de CO2-winst wordt steeds groter als in de toekomst de stroom groener wordt door meer zon- en windenergie.

Wat is een hybride warmtepomp?2023-10-24T10:18:22+00:00

Een hybride warmtepomp is een kleine warmtepomp die met je cv-ketel samenwerkt. Daardoor verbruik je minder aardgas. De warmtepomp werkt op stroom en haalt warmte uit de buitenlucht of ventilatielucht om je huis mee te verwarmen. Op veel dagen zorgt de warmtepomp voor de warmte in huis. De cv-ketel springt bij als het heel koud is of als het huis snel warm moet worden. De cv-ketel zorgt ook voor warm tapwater. Een hybride warmtepomp kan in vrijwel ieder huis. Je hebt er wel meer aan als je je woning tegelijk beter isoleert.